tisdag 3 mars 2009

Ett fyrsiffrigt antal människor fryser till i Nordstan - Flash Mob Gbg #15

Ett par viktiga detaljer inför dagen L - dvs lördagens freeze!

- Sprid ut er - 1 meter emellan ungefär.
- Stå INTE för nära butikerna eller inne i butikerna. Vi ska inte blockera några passager (längs med väggar) för folk...
- Testa din pose eller se till att du står stadigt åtminstone så du orkar 5 min.

För fler instruktioner - när du ska börja samt sluta freeza m.m., läs längre ner på sidan.

Bjud in alla du känner - vi kan fortfarande bli fler!

Ses på lördag!!


Tid: Lör. 7/3, 16.00-16.05
Plats: Nordstan - Korsningen Postgatan/Götgatan

-------------------------------------------------

Nästa event blir att fortsätta välkomna våren med kuddkrig!

http://www.facebook.com/event.php?eid=34781955953

----------------------------------

Under hela 2009 har vi hittills tränat på att frysa... när vi tinar upp där lördagen den 7:e mars så välkomnar vi förhoppningsvis våren!


Svenska
------------------

Tid: Lör. 7/3, 16.00-16.05
Plats: Nordstan - Korsningen Postgatan/Götgatan

Kortfattade instruktioner (mer detaljerade nedan):

- Befinn er i Nordstan senast 15.55 lördagen den 7:e mars.
- Frysen kommer äga rum i det område som är blåmarkerat på den uppladdade bilden i eventet (korsningen Postgatan/Götgatan (i mitten av Nordstan där julgranen brukar stå/framför Turistinformationen) och en bit in på angränsande gator).
- Startsignalen kommer vara att fem personer utplacerade på olika ställen (p, s & m) i området fryser till när klockan slår 16.00.
- Se till att du befinner dig i området när detta sker och frys till. Är du inte i området redan så ta dig snarast in och frys därefter till.
- Håll minst en meters avstånd till närmsta deltagare och blockera inte butiksingångar.
- När fem minuter har passerat kommer de förstfrusna att börja röra på sig, följ deras exempel. Men först då och absolut inte tidigare oavsett vad som händer runt omkring dig.
- Kom inte för tidigt eller för sent, häng inte i området på ett onaturligt sätt, låt det vara flöde. Prata inte med någon varken före eller efter.
- Gå åt olika håll när det hela är slut som om inget hade hänt.
- Möt upp på Andrum efteråt om du vill.
- Glöm inte att bjuda in alla vänner - vi är många, men vi kan bli fler! :).


English
------------------

Date: Saturday, March 7, 2009
Time: 4:00pm - 4:05pm
Location: Nordstan - The Postgatan/Götgatan crossing
Town: Göteborg

- Be in Nordstan 15.55
- The Freeze is to take place in the area marked with blue on the picture uploaded to the event (The Postgatan/Götgatan crossing)
- At 16.00 five people (situated att p, m & s) will freeze - this is the signal for everybody to freeze
- After five minutes the five who started will begin to move. Follow their example.
- Don't be to early, don't stay afterwards and don't speak to anyone.
- Meet at Andrum afterwards if you want
- Invite your friends


------------------

Detaljerade instruktioner:

- Befinn er i Nordstan senast 15.55 lördagen den 7:e mars.

- Var ensam, i par eller en grupp på 3-4 personer. Planera om ni vill in en interaktion med varandra om ni är flera eller pröva att stå på det sätt du tänkt i 5 minuter för att se om du klarar av det.

- Frysen kommer att starta 16.00 och vara till 16.05 i korsningen Postgatan/Götgatan (där i mitten där julgranen brukar stå vid jul) och en bit in på angränsande gator (se uppladdade foton och film som visar området på eventsidan).

- Startsignalen utgörs genom att 5 personer kommer frysa till på olika punkter i området när klockan slår 16.00 - Dessa punkter är märkta med p (papperskorgar), m (mitten) och s (stolpe) på den bifogade bilden.

- Se till att ni befinner er i aktuellt område när klockan slår 16.00. När ni ser någon av de fem personerna frysa till följ deras exempel. Är ni inte i området så ta er in snarast.

- Området kan beskrivas såhär i text: själva korsningen postg./götg. - i mitten alltså. Vidare en bit in åt alla fyra håll: om man kommer från brunnsparken startar alltså området framför Wedins/KappAhl, till höger och vänster på Postgatan sträcker sig området till bakom blomkrukorna (markerat med grönt på bilden) d.v.s. hela den breda delen av Postgatan. Området tar m.a.o. slut när kaféerna börjar och gatan delas upp i två smala gångar. Åt Nordstadstorget till är det en bit framför Femman och ett större område framför H&M och första ingången till Åhlens. Nordstadstorget (området bakom Turistinformationen) är INTE inkluderat då det a) inte är lika stor genomgång där och då det b) med största sannorlikhet kommer vara en utställing om sportflyg då och området kanske rentav kommer vara avspärrat.

- Försök hålla minst 1 meters avstånd till närmsta deltagare. Är ni 2-4 personer som fryser i interaktion till varandra så kan ni givetvis stå närmare varann.

- Undvik att stå alltför nära butikernas ingångar och väggar (dessa är markerade med svart på bilden och i verkligheten är det annan stensättning i golvet). Genom att följa denna regel slipper vi förhoppningsvis klagande vakter då vi inte blockerar affärsrörelser samt låter folk strömma förbi och igenom.

- När fem minuter har passerat kommer de fem som först frös till att börja röra på sig. Vänta på dessa. Rör er inte tidigare då det finns risk att detta missförstås av andra deltagare och ger en effekt som sprider sig.

- prata inte med någon före eller efter eventet, häng inte i området på ett onaturligt sett före och avlägsna er åt olika håll direkt eferåt som om inget hade hänt.

- Bjud in alla vänner ni har på facebook och i verkligheten NU. Övertyga nyfikna vänner att delta istället för att stå runtomkring och fota/filma (det kommer se onaturligt och misstänksamt ut om det hänger för mkt åskådare runtom). Det kommer finnas en person som filmar från andra våningen (märkt med k som i kamera på bilden) och en som går runt med en liten fotokamera och filmar och låtsas vara överraskad. Vi vill inte ha fler som filmar. Var med istället.

Se nu till att vi blir fler! - Just nu gissar jag på att ca 300 kommer... men med er hjälp kan vi verkligen bli ännu fler.

För er som vill skapa nya flash mobkontakter eller återträffa gamla sådana så ses vi över en fika på andra våningen på Andrum (korsningen Postgatan/Östra Hamngatan)

--------------------------

Nu är antalet confirmed över 400 vilket betyder att vi minst kommer bli 150 pers i mars när vi fryser till, ty antalet confirmed var ganska exakt 400 för eventet "400 personer hejar på slumpvist utvalt knattelag" när det begav sig och då var vi ca 150 som dök upp.

Nu är det ju iofs så att det är över 2 månader kvar till det här eventet så jag föreslår att alla som inte redan gjort det och som inte bryr sig om att störa sina vänner gör det nu... så att vi blir ännu fler! Tänk bara möjligheterna och den effekt det kommer ge! Jiiiiihaaaaa!

-------------------------

Exakt ett år efter Ica Focus gör vi ett experiment;

Kan man verkligen samla mer än 1000 människor till ett event? Och hur kommer omgivningen reagera?

Hjälp till att få svar på den frågan genom att vara med och ta med dig vänner.

Detaljer kommer upp närmre eventet.

9 kommentarer:

Karin sa...

tack för ett grymt event! hur gör man för att bli uppsatt på er mailinglista? jag vill gärna vara med på fler grejer! :)

Alessandra maria sa...

Det hela är så absurt och svinroligt!

//Alessandra Maria Andersson

Magnus sa...

Såg liknande grejer på Grand Central Station i New York, och det var ballt. Hittade hit och så bor man ju självklart i Göteborg, hade vart kul att få vara med i det hela, hur gör man om man vill vara med på nästa freeze? och hur gick det i nordstan, ingen som filmade det hela? :o

Anonym sa...

när är nästa? :) ganska sugen på att vara med alltså!

Anonym sa...

Tjenare! Oskar heter jag, jag undrar om ni har någon ny event på gång? Annars maila snälla! Till min hotmail " Mr_Macwell@Hotmail.com " Jag och några vänner har köpt ett par hästmaskar som vi tänkte leka runt med på stan, och skulle va kul om man kunde joina dessa event med eller utan hästmaskar! ^^

Anonym sa...

小杜情小杜倩色網小杜走光小杜論壇小杜色情網小春色情小說站小摩女自拍天堂小摩女自拍小波波色情網小游戲小二館少女自拍少女自衛小澤圓論壇小澤圓線上免費dvd影片免費bt影片下載免費bt電影下載免費a觀看免費a線上看免費a影音免費a影片觀賞免費a影片線上直播免費成人圖片免費成人影片免費自拍性愛貼圖AV女優av女悠aa片免費看視訊總站視訊線上影片視訊線上遊戲視訊網介紹視訊網交視訊網愛俱樂部視訊網愛視訊網站破解視訊美女173視訊美女24h視訊美女383視訊美女走光視訊美女論壇視訊美女觀看免費視訊美女遊戲

Anonym sa...

Hejsan!
jag har en fin idé på en flash sak.
Jag har en kompis som spelar i ett band som just nu har gått vidare i en musik tävling. Dom har aldrig spelat på en sådan stor scen innan och dom går ut som första band 18:30 och tror inte att så många ska komma. Vore kul om ni kom och överaskade dom!

Dom spelar 18:30 på Sticky Fingers top floor.
Fredagen den 9 April.
Dom heter Emmecosta :)

Anonym sa...

Hejsan!
jag har en fin idé på en flash sak.
Jag har en kompis som spelar i ett band som just nu har gått vidare i en musik tävling. Dom har aldrig spelat på en sådan stor scen innan och dom går ut som första band 18:30 och tror inte att så många ska komma. Vore kul om ni kom och överaskade dom!

Dom spelar 18:30 på Sticky Fingers top floor.
Fredagen den 9 April.
Dom heter Emmecosta :)

Johanna sa...

Jag ser att sista inlägget var 2009, inte ok, alldeles för längesen! Finns det inget nytt event planerat snart som man kan vara med på?