tisdag 12 februari 2008

Flash Mob Gbg #3

Datum: Lördag den 23:e februari

Tid: 17.00

Plats: Mitt emot Hemköp i Nordstan vid spiraltrappan

Start av idé: ljudupplevelse föreslagen av Jonas J - Har sedan bollat med lite olika kompisar kring det här med ljud och det här är vad vi kommit fram till.

Utförande:
1. Passera punk/goth- eller vad-det-nu-är-trappan (den som är belägen vid sidan om tunneln från Nordstan till Centralen) mellan 16.45 & 16.58 för att få en ballong av mig (Pedram (kolla hur jag ser ut på facebook eller kolla efter en kille som står med en ballongpåse i näven))

2. Ställ er i rader om fem personer så att vi skapar något av en formation - näsan ska vara riktad mot Hemköp och avståndet mellan varje person ca. 1 meter.
.....
.....
.....
o.s.v.

3. Kl. 17.00 kommer en person i den första raden om fem att börja humma (liksom meditativt) - Humma då med!

4. ca 10 sekunders hummande följs av att personerna i första raden börjar klappa en takt med händerna - Lyssna och klappa med (förhoppningsvis kommer vi på ett bra sätt att klappa på som låter rytmiskt och gött och som nästan kommer få folk att vilja dansa med :)

5. personerna i första radens klappande kommer övergå i en annan klappning men med samma takt. Så häng antingen med om du vill eller fortsätt klappa som förut. Sluta klappa när raden framför er slutat.

6. blås upp ballongen och håll upp den i luften tills alla blåst upp sina (givetvis får man om man vill ta med egna ballonger, annars får man av mig som sagt vid stället nämnt ovan)

7. dra till ballongmynningen och låt på så sätt den luft som blåser ut skapa ett tjutande ljud

8. blås upp ballongen igen och knyt till den ... sprid er sedan för vinden och ge den till en person som verkar behöva en glad ballong (inte nödvändigtvis ett barn).

-------------------------

Standardregler för flash mobs:

- prata inte med varann under själva utförelsen
- klappa och tjoa inte efter att vi är klara
- kom inte för tidigt
- låtsas som ingenting när du går därifrån

-----------------------------

Kom gärna med idéer till nästa flash, i diskussionforumen på facebook, via e-mail, bollande med kompisar och/eller mig eller framför idéer efter en flash mob då vi vanligtvis träffas på ett fik el. dyl.

Även denna gång käns det som att vi lika gärna kan vara på Andrum efteråt... det är stort nog liksom och nära. ... Vill jättegärna att vi gör ngt. åt Linnéhållet till snart, men så länge vädret är osäkert vill man ju helst vara inne... - Våren kommer erbjuda massor med möjligheter till roliga och galna upptåg i stans gator... :)

Bjud in folk här, ta med er vänner, barn, föräldrar, släktingar, grannar och alla de ni springer på på vägen dit så ses vi
/p

Inga kommentarer: