torsdag 8 november 2007

Flash Mob Gbg #1 - 8/12 - 16.50

Mötet i söndags var trevligt, vi blev allt som allt nio personer - att få struktur på tankarna och bestämma sig för ngt. som levde upp till kraven var dock inte det lättaste. Idéerna var många och många av dem fick oss att skratta och känna välbehag. Det är dock inte alltid dom mest absurda och surrealistiska tankarna som är mest praktiska och nu denna första gång ville vi verkligen satsa på något simpelt. Jag kan förstå om beskrivningen av flashen inte kommer låta så entusiasmerande som man hade hoppats - men tänker man på det i praktiken så kan det bli riktigt skoj. - Om vi alla visar engagemang och får ihop en riktigt stor klunga så kan vi få en bättre grund att agera vågade på vid senare flash mobs - som ju faktiskt kan komma med ganska hög frekvens. Men det gäller å se till att denna blir lyckad så att vi blir en lite oficiellare grupp. Man kan se det som en initiationsrit av ngt. slag... :)

Ok, så, nu till beskrivningen av vad vi kom fram till:

Plats: Nordstan, vid infot/den julgran som kommer sättas upp - ni vet där i mitten - korsningen Postgatan/Götgatan

Tid: Lördagen, den 8:e december 16.50 - ca 17.04

Tillvägagång:
- Ställ helst din klocka efter en atomur: http://www.uhrzeit.org/atomuhr.html
- Bjud med dig så många människor du bara kan (VIKTIGT)
- Kom till julgranen i Nordstan vid utsatt tidpunkt, tidigast 16.50 o senast 17.00
- Ställ dig med ryggen tätt mot Julgranen med armarna i kors - på detta sätt bildar vi en eller flera täta ringar kring granen
- När klockan är 17.02 (för att invänta försenade medlemmar) börjar vi alla gå i riktig slowmotion mot huvudentrén (mot arkaden).
- En person kommer stå med ansiktet åt detta håll till att börja med och när han gått ett visst antal steg eller distans (beroende på hur många vi är och vilken uppmärksamhet vi får) så kommer han stanna upp o skratta högt, när vi hör detta skratt ska vi RUSA fram till honom eller den klunga som hunnit bildas och krama honom/den samtidigt som vi också skrattar högt.
- När man anser att kramklungan är fullbordad upplöses vi och går helt oberörd åt olika håll
- 17.20 träffas vi på övervåningen på Andrum (hörnet vid Postgatan) för att ta en fika eller matbit och prata om hur det hela gick samt brainstorma inför nästa flash.


Tanke:
- Genom att gå i slowmotion kan vi tänkas protestera mot den stress som julen innebär
- Genom att ha med kramen och skrattet hoppas vi sprida glädje och även ge möjlighet till förbipasserande att delta

Iom att det är flertalet veckor kvar så kommer jag skicka ett bekräftelsemeddelande ung. 1 vecka innan. På så sätt finns det fortfarande möjlighet för alla att komma med kommentarer. Om man märker att ngt kan fallera eller om ngn detalj bör ändras. - Har man helt andra idéer kanske det är bättre att spara dem till nästa flash dock. - Fast var med oavsett vad ni tycker om denna tycker jag så blir vi många både nu och nästa gång och gången därpå - oavsett vad det är.

Och visst, jag känner mig tjatig - men bjud in era vänner till gruppen och eventen nu! - Stockholms flash mobgrupp har över 900 medlemmar!! - Ska vi va sämre?? :)

4 kommentarer:

Frankie sa...

Så typiskt Sverige att ha möten och organisera allt på förhand, plus fika efteråt. Vafan hände med spontaniteten ffs! Det är ju det som är hela grejen...

Johannka sa...

frankie: haha hur ska man kunna synka så att 200 pers är spontana på en och samma gång? det kan knappast bli en mob, snarare ett enmansflash. Lycka till

Pedram Modirassari sa...

Um... du må kritisera fikat Frankie - men att organisera väl är grunden till en lyckad flash mob.

Maja S sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.